Gardermoen, NORGE 20201017. Partileder Siv Jensen holder tale under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Frp-leder Siv Jensen ønsker Senterpartiet lykke til i eventuelle forhandlinger med «Vingle-Jonas», «Ulve-Audun», «Bompenge-Lan» og «Kommunist-Bjørnar».

– Har det streifet deg at du har valgt feil lag?, sa Jensen med adresse til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin tale til Frps landsmøte lørdag.

Hun viste til at Sp, ved en eventuell rødgrønn valgseier neste høst, ikke bare må forhandle med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken, men kanskje også med MDG-profil Lan Marie Berg eller Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

annonse

Siv Jensen peker på at disse partiene har helt andre synspunkter enn Sp i spørsmål om skatter og avgifter, oljenæringens fremtid, ulveforvaltning og bompenger.

Ute av regjering

Frp-lederen viste til at Frp og Sp er enige om at avgiftene bør senkes.

– Det er lett å sette ned avgiftene hvis man bare vil. Vi vil! Men det krever et flertall. Spørsmålet er: Vil Høyre, Venstre og KrF? sa Jensen, med et nikk til budsjettforhandlingene som venter i november, sa hun.

annonse

Samtidig slo Jensen fast at det merkes at partiet ikke lenger sitter i regjering. Hun viste til regjeringens budsjettforslag «for første gang på sju år» legger opp til økte bilavgifter.

– Folk med dårlig råd og i distriktene rammes hardest. Frp mener bilavgiftene skal ned, ikke opp.

Frp-lederen har flere ganger tidligere anmodet Vedum om å skifte side i politikken, noe Sp-lederen gang på gang avviser, blant annet på grunn av regjeringens sentraliseringspolitikk

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon