Sylvi Listhaug (Frp) leder partiets innvandringsutvalg, som mandag legger fram en rekke nye forslag til krav for å få permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Sylvi Listhaug (Frp) vil gjøre det vanskeligere å få norsk statsborgerskap for barn av IS-medlemmer. 

Listhaug, som leder Frps innvandrerutvalg, vil legge frem forslag som blant annet ti års botid, troskapsed og svært strenge språkkrav, skriver VG.

– Det er ikke et krav om at du må tilpasse deg det norske samfunnet for å bli norsk statsborger. Det må strammes kraftig inn, sier Listhaug.

annonse

Noen av de andre forslagene som vil bli lagt fram dagen etter Frps landsmøte, er at barn født i utlandet av en norsk mor eller far, må ha en fast tilknytning og samvær med den biologiske forelder som innehar norsk statsborgerskap, 8 års midlertidig opphold før man kan få permanent opphold, plettfri vandel, språkprøve på minimum C1- nivå, bestå prøve om norske og grunnleggende universelle verdier, innføre en troskapsed og krav om selvforsørgelse de siste fem årene (og ikke ha mottatt sosialhjelp), skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon