Demonstranter kritiske til nominasjonen av Amy Coney Barrett til USAs høyesterett samlet seg i den amerikanske hovedstaden lørdag. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB
annonse
annonse

Tusenvis av demonstranter protesterte i Washington og andre amerikanske byer i protest mot Donald Trumps nominerte til høyesterett, Amy Coney Barrett.

Lørdag fant det sted markeringer i samtlige amerikanske delstater. Inspirasjonen er kvinnemarsjen i Washington, en protest som brøt ut dagen etter at Donald Trump ble tatt i ed som president i 2017.

Les også: Demokratene: Amy Coney Barrett bør avstå fra saker knyttet til Trump

annonse

Grunnet covid-19 ble imidlertid lørdagens aksjon langt mindre enn kvinnemarsjen. Initiativtakerne oppfordret de som ikke fysisk kunne delta om å aksjonere ved å sende meldinger og oppfordre folk til å bruke stemmeretten.

Demonstrantene hedret den avdøde høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg, og protesterte mot den Trump-nominerte kandidaten Amy Coney Barrett.

På en av demonstrantenes plakater stod følgende påskrift: «Ikke et land for gamle menn».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon