Frp-leder Siv Jensen er misfornøyd med at regjeringen ikke svarer på spørsmål om ølende helsekøer under coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Frp-leder Siv Jensen har gjentatte ganger i høst bedt regjeringen om oppdaterte tall på ventelister og helsekøer i sykehusene.

I kjølvannet av coronapandemien ønsker Jensen svar på hvor mange som nå må vente på sine operasjoner, men får også som vanlig kun taushet til svar, skriver Aftenposten.

– Jeg spurte Erna igjen på onsdag i Stortinget. Jeg fikk ikke noe svar. Det synes jeg er rart.

annonse

– Jeg tror ikke statsministeren ønsker å dele tallene på operasjoner og kreftscreeninger som er satt på vent, fordi tallene er ubehagelige, fortsetter hun.

Jensen mener Regjeringen kjenner til tallene og viser til at Kreftforeningen før sommeren opplyste at det var 50.000 screeningundersøkelser som var utsatt bare på kreftområdet.

– Mørketallene er store, og det kommer til å lang tid å hente inn dette etterslepet. Det vil koste, men Stortinget aner ikke hva som er fakta. Jeg mener det er alvorlig, sier Frp-lederen.

annonse

Helseminister Bent Høie (H) på sin side mener at Regjeringen er helt åpen når det kommer til disse tallene.

«Disse tallene viser at ventetidene har økt i 2020 som følge av virusutbruddet», skriver han til Aftenposten

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon