Til venstre: VG hamrer løs mot Trump sine folkemøter. Til høyre: VG snakker frem fittehatt-markering.
annonse
annonse

Norges største avis har helt ulikt fokus på to lignende folkemøter. 

«Trump trosser smitteadvarsler. Respektløst, farlig og idiotisk», skriver VG med store bokstaver etter ett av de mange populære folkemøtene til Donald Trump.

«Trump i Wisconsin: − Oppmuntrer til superspreder-arrangement», skriver VG videre, som lenker til uttalelser fra en Guvernør i Wisconsin som er demokrat og motstander av Trump.

annonse

Demokraten mener folkemøtene er «farlige».

Les også: CDC melder at det er 99 prosent sjanse for å overleve coronaviruset

Fittehattene

annonse

Fokuset på feministenes folkemøter er imidlertid helt annerledes.

VG var tilstede på et folkemøte arrangert av en gruppe som hevder de kjemper for kvinners rettigheter. Til VG uttalte en av kvinnene at «hun er redd for hvilke rettigheter hun kan miste» under dagens regjering.

Les også: Iransk kvinne dømt til 24 år for å ha fjernet hijaben

De mange tusen kvinnene som marsjerte side om side, tett i tett, i Washington D.C. brøt «smittervernsreglene». Men dette var ikke VGs hovedfokus.

«Tusenvis i kvinnemarsj mot Donald Trump. Lørdag marsjerer tusenvis av amerikanere i protest mot Donald Trump og nomineringen av Amy Coney Barrett som høyesterettsdommer», skriver VG.

Fake News CNN

Ordet «superspreder-arrangement» har ikke blitt brukt i artikkelen om feministene.

Mange på sosiale medier reagerer på at mediene kun fokuserer på Donald Trump og hans folkemøter, og stempler dem som «superspreder-arrangement», mens de ignorerer «superspreder-arrangementer» når noen arrangerer folkemøter med aktivisme mot Trump.

annonse

– Hvor er Fake News CNN i dag og kaller dette et superspreder-arrangement? spør en person som har linket en video der feministene går tett i tett.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon