annonse
annonse

For et par uker siden advarte Solberg-regjeringen mot «muslimhat» i Norge og lanserte en handlingsplan. Etter det islamske terrorangrepet i Paris ber statsminister Solberg folk stå sammen mot angrep på «tankefriheten».

En lærer fikk hodet skåret av rett nord for Paris før helgen. Grunnen for det bestialske drapet var fordi læreren hadde vist noen karikaturtegninger av profeten Muhammed til sine elever.

Læreren ble pekt ut av elever før en islamist gikk til angrep med kniv.

annonse

Høyreekstreme

Frankrikes president Emmanuel Macron sa at drapet var et islamistisk terrorangrep, og flere personer er blitt arrestert i forbindelse med terrorangrepet.

I Norge har både politimyndigheter og regjeringen advart mot såkalte høyreekstreme. Tidligere i år uttalte politiets sikkerhetstjeneste (PST) at høyreekstreme utgjør en like stor risiko som ekstreme islamister.

annonse

Det ble også stor oppmerksomhet da Erna Solbergs regjering la frem en «handlingsplan mot muslimhat» i forrige måned. Handlingsplanen skal ifølge regjeringen begrense diskriminering av hat mot muslimer.

Les også: Allahu Akbar fra regjeringen – en fullstendig kontraproduktiv «handlingsplan mot muslimhat»

Islamske ekstremister

Men da den franske læreren Samuel Paty ble halshugd i Paris fredag, kom Erna Solberg med en annen advarsel. Den norske statsministeren skrev på Twitter at folk må stå sammen mot angrep på «tankefrihet og opplysning».

I kommentarfeltet var det mange som reagerte negativt på Solbergs innlegg.

– Hva med en handlingsplan mot islamske ekstremister? spurte en person.

– Hvordan står dette seg i lys av regjeringens handlingsplan mot kritikk av islamister og islam? spør en annen.

annonse

– Har dere tenkt å finne ut av hvor stor utbredelsen dette tankegodset har her i Norge? Vi har sett nok av eksempler på folk her som ønsker å ty til vold som svar på legitime ytringer, skriver en person.

– Dette viser vel at “Handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer” – burde vært kalt “Handlingsplan mot diskriminering hat og drap av ytringsfrihetsforkjempere”? Hvorfor tør ikke myndighetene angripe det egentlige problemet – ikke resultatet av problemet?

Andre stusset på Solbergs bekymring for «tankefriheten».

– Stusser på at du ikke nevnte ytringsfrihet, alle kan tenke hva de vil, men å ytre, det er ikke like lett i alle samfunn, dette handler om angrep på ytringsfriheten, ikke på tankefriheten, svarte en person

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon