KRITISK: Sylvi Listhaug (t.v.) med hard kritikk av Erna Solbergs respons etter halshuggingen av en lærer som hadde vist Muhammad-karikaturer for elever i Frankrike. Her fra spørretimen på Stortinget. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

– Det siste vi trenger er feige politikere som ikke tør å stå opp for norske verdier.

Frankrike er i sjokk etter at historielæreren Samuel Paty (47), som hadde vist fram Muhammed-karikaturer i en time om ytringsfrihet, fikk hodet skåret av ved Paris fredag. Fransk ant-terrorpoliti har drevet klappjakt på islamister, mens franske politikere har vært tydelige i fordømmelsen av den radikale ideologien som truer vestlige verdier.

Men her i Norge har politikerne vært langt mer spake når de har beskrevet det bestialske terrorangrepet.

annonse

Facebook retter nå Fremskrittspartiets nestleder Sylvi Listhaug skarp kritikk av statsministeren og hennes respons.

– Hva er det Erna driver med? spør hun.

Hun viser til hvordan Frankrikes president Emmanuel Macron har satt tydelig ord på hva angrepet dreier seg om.

annonse

«Han ble feigt angrepet og var offer for et islamistisk terrorangrep», har presidenten uttalt.

Les også: Nok et drap i islams navn: Ytringsfriheten er ikke til diskusjon!

Dette sammenlikner hun med responsen fra vår hjemlige statsminister Erna Solberg, der hun blant annet manet til å stå sammen om tankefrihet.

Artikkelen fortsetter. 

 

annonse

– Feige politikere

Listhaug sparer ikke på kruttet når hun langer ut mot statsministeren.

– Hvem kan ta fra oss tankefriheten? Det finnes etter det jeg kjenner til ikke tankelesingsmaskiner som fratar oss retten til å tenke akkurat det vi vil. Derimot finnes det mange som kjemper mot ytringsfrihet. Retten til å ytre seg handler om å kunne ytre seg om kontroversielle temaer som noen misliker. Du skal ikke måtte bøte med livet eller bli møtt med vold for å si det du mener. Hvorfor nevnes islamistisk terror ikke med et ord? Regjeringens berøringsangst har tatt helt overhånd, skriver Listhaug på Facebook.

– Vi må aldri ta ytringsfriheten for gitt. Stadig blir vi påminnet om at det siste vi trenger er feige politikere som ikke tør å stå opp for norske verdier. Det er på tide å ta bladet fra munnen å si det som det er, Erna.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon