A small bottle labeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe in this illustration taken April 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo
annonse
annonse

Coronavaksinen blir gratis, men de som tar den kan også få sjeldne bivirkninger sier norges Helseminister Bent Høie.

I en pressekonferanse om coronaviruset uttalte Høie at vaksinen mot covid-19 blir gratis for hele befolkningen.

Helseministeren fortalte TV 2 coronavaksinen var frivillig å ta, men skjøt inn i neste setning at de som tar vaksinen er «solidariske».

annonse

– Nå er det sånn at vaksine er frivillig, og vi vil gi ut god informasjon slik at flest mulig tar vaksinen. Man tar en vaksine i solidaritet med de som blir alvorlige syke av koronaviruset, sa han.

Fikk erstatning etter svineinfluesavaksine

Ordet «solidarisk» ble også brukt i 2009 da folk ble bedt om å ta vaksine mot svineinfluensa. 45 prosent av den norske befolkningen ble massevaksinert i «pandemien» der 29 personer døde i Norge.

annonse

Flere har hevdet at de har fått livslange skader som følge av svineinfluensavaksinen.

I 2019 hadde 801 nordmenn søkt om erstatning til Norsk pasientskadeerstatning (NPE) etter å ha fått vaksinen i 2009. 151 av disse fikk medhold, og NPE hadde til sammen utbetalt nærmere 350 millioner kroner i erstatning.

Selv om Bent Høie ber folk om å være «solidariske», advarer han samtidig mot at det kan forekomme bivirkninger for de som tar coronavaksinen.

– Selv om vaksinene er gjennom grundig og bred testing før godkjenning, må vi regne med at det kan oppstå sjeldne bivirkninger når veldig mange vaksineres med en ny vaksine. Dette vil overvåkes grundig i Norge og internasjonalt, sa Høie i pressemeldingen.

 

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon