Kassandra Petsa taler på Frps landsmøte. Foto: Privat.
annonse
annonse

Ytringsfriheten har aldri vært viktigere enn nå. For fredag fikk den europeiske ytringsfriheten enda ett spark mens den lå nede. En lærer ble halshogd i Paris. La meg repetere det: En lærer ble halshogd i Paris. Grunnen var at han hadde vist Mohammed-karikaturer som en del av undervisningen.

Dette er dessverre bare ett av altfor mange eksempler på at Europas verdier slik vi kjenner dem, er i ferd med å endres. Jeg snakker om helt grunnleggende verdier som demokrati og ikke minst ytringsfrihet.

Ytringsfriheten er svært truet også i Norge. Det er ikke ytringsfrihet når venstreradikale aktører og andre prøver å tvinge SIAN til taushet ved å banke dem opp, kaste steiner og jernrør, og ved å skape så mye bråk at ingen hører hva de har å si.

annonse

Les også: Nok et drap i islams navn: Ytringsfriheten er ikke til diskusjon!

Det er ikke ytringsfrihet når Arendalsuka hevder at deres viktigste formål er «å være en møteplass for samtale og debatt», mens de i realiteten utestenger flere omdiskuterte organisasjoner fra å kunne delta der.

Det er ikke ytringsfrihet når mainstream-media favoriserer enkelte partier, meninger og saker, og når de gir en ensidig, fordreid fremstilling av sakene – samtidig som de utelater vesentlig informasjon for befolkningen.

annonse

Og det er ikke ytringsfrihet når alternative medier, som faktisk bidrar til et mer balansert bilde, blir svartelistet av annonsører og ikke får mediestøtte som resten av media-Norge.

Det er ikke ytringsfrihet når man ikke kan snakke om en streng innvandringspolitikk, eller om støtte til Israel, uten å bli tillagt verdier, meninger og karakteristikker man ikke ønsker å assosieres med.

Vi må verne om selve grunnpilaren i demokratiet vårt, vår aller kjæreste ytringsfrihet. Det er politikernes oppgave å forsvare den, og jeg mistenker at det kun er Frp som er tøffe nok til denne viktige jobben.

Jeg ba derfor Frps landsmøte om å enstemmig støtte opp om to resolusjoner som omhandlet ytringsfriheten. Aldri skal noen trues til taushet på vår vakt! 

Denne kommentaren er basert på et debattinnlegg på Frps landsmøte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon