En emiratisk tjenestemann står ved døren til en israelsk El Al-passasjerfly etter at det landet i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater, 31 august 2020. Foto: Nir Elias / AP.
annonse
annonse

Israelske tjenestepersoner sier at det fem timers lange besøket vil være begrenset til flyplassen grunnet av coronaviruspandemien.

Al Ahram melder at det første offisielle emiratiske statsbesøket til Israel, etter normaliseringen av diplomatiske forbindelser mellom de to landene i forrige måned, vil finne sted tirsdag,

– Dette er et historisk øyeblikk for De forente arabiske emirater og Israel, og vi ser frem til salaam (fred) … i regionen, sa en av pilotene i en video lagt ut på Twitter av den amerikanske Midtøsten-utsendingen Ari Berkowitz.

annonse

Berkowitz og USAs finansminister Steven Mnuchin ledsager den emiratiske delegasjonen, som blir ledet av økonomiminister Abdullah bin Touq al-Mari og minister for finanssaker Obaid Humaid al-Tayer, ifølge en talskvinne for emiratene.

Israelske tjenestepersoner opplyser at de to sidene forventes å undertegne en gjensidig avtale om visumfritak – Israels første med et arabisk land noen sinne.

Israel og De forente arabiske emirater har allerede signert flere kommersielle avtaler siden midten av august, da landene først kunngjorde at de ville etablere diplomatiske forbindelser.

Emiratene: – Irans aggressive politikk får arabere til å se mot Israel

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon