NTB-logo. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

New York Posts avsløringer av eposter som kunne antyde Biden-familiens berikelser skapte storm i USA. Her hjemme var det stille i de etablerte mediene.

– Det skulle gå nesten 14 timer før NTB reagerte på den mest omtalte politiske nyheten i USA, som skrev en sak først da de kunne hekte det på Twitters oppsiktsvekkende blokkering av lenker til New York Posts saker om temaet, skriver George Gooding i Nettavisen

Ifølge Gooding skrev NTB i sin første versjon om saken at «eksperter sier at påstandene er usanne»:

annonse

– NTB hevder at «eksperter» frikjenner Biden-familien for korrupsjonsanklagene. Bidens folk har derimot ikke avvist dokumentasjonen i saken, skriver han.

Les også: George Gooding: – NTB sprer nok en gang villedende opplysninger om Donald Trump

Gooding sier han sendte e-post til NTB, NRK, TV 2, Aftenposten og Startsiden om dokumentasjon for påstanden «eksperter sier at påstandene er usanne».

annonse

– Det fikk jeg ikke svar på, skriver han, og legger til:

– Den eneste som svarte var NRKs Kristian Aanensen: «Du har helt rett i at leserne våre bør få vite hvem dette er og hva de mener.» NRKs sak ble da endret – ved å bare fjerne setningen om ekspertene.

Les også: Amerikaner med krass kritikk av norske medier: De blåser opp bagateller om Trump og er fiender av FrP

I neste NTB-melding var setningen om «ekspertene» fjernet. Da skrev NTB istedet: «Artikkelen var basert på eposter fra PC-en til Bidens sønn Hunter, som Rudy Giuliani skal ha fått tilgang til. Giuliani er Donald Trumps personlige advokat, og det er ikke kjent hvordan han har fått tak i epostene.»

– E-postene kommer vel fra pc-en til Hunter Biden, akkurat som de skrev i forrige setning? spør Gooding

Han skriver videre at enten så har NTB diktet opp disse «ekspertene», eller så prøver de å skjule at disse «ekspertene» er støttespillere av Biden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon