Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har med seg 390 millioner kroner på en digital giverlandskonferanse for Sahel. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Norge blar opp ytterligere 390 millioner kroner til kriserammede i området.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), har med seg pengene fra norske skattebetalere på en digital giverlandskonferanse arrangert av FN, Danmark, Tyskland og EU tirsdag, skriver NTB.

– Det utspiller seg en humanitær krise i det sentrale Sahel som raskt vokser i omfang, og som i stor grad blir oversett. Norge er derfor med på å mobilisere til et større internasjonalt engasjement og styrket humanitær innsats for å hindre at situasjonen forverres ytterligere, sier utenriksministeren.

annonse

De 390 millionene inkluderer en tilleggsbevilgning på 111 millioner kroner over det humanitære budsjettet for 2020, og samtidig vil den humanitære støtten på minst 100 millioner kroner årlig de neste to årene bli opprettholdt. I tillegg kommer det nye bidrag på nær 79 millioner kroner til innsats innen fred, matsikkerhet og utdanning, ifølge NTB.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon