Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Bård Hoksrud. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Fremskrittspartiets støtter SVs initiativ om å be Høyesterett vurdere hvor mye makt som overføres til EU i fjerde jernbanepakke.

– Vi vil nå be Høyesterett utrede hvor mye makt denne pakken flytter til EU. Når det nå er reist en debatt rundt dette, ønsker vi å bruke muligheten i Grunnlovens paragraf 83 til å be Høyesterett om dette, sier transportpolitisk talsmann Bård Hoksrud, ifølge NTB.

Han konstaterer imidlertid at Frp er for konkurranse på jernbanen.

annonse

Fjerde jernbanepakke ble vedtatt i EU i 2016. Den innebærer blant annet skjerpede krav om konkurranseutsetting av togtilbudet. Pakken vil medføre at myndighet overføres direkte til EUs jernbanebyrå ERA og EU-domstolen.

Les også: Senterpartiet: – Regjeringen vil avgi makt over norsk jernbane til EU i strid med Grunnloven

Stortinget skal nå ta stilling til om jernbanereformen skal innlemmes i EØS eller ikke.

annonse

– Vi er positive til et felles europeisk regelverk for innkjøp og godkjenning av materiell. Det vil gjøre det rimeligere og enklere å sikre god konkurranse, også over landegrensene, sier Hoksrud.

– Men for Frp er det avgjørende at vi i Norge har det siste ordet, både når det gjelder sikkerheten og aktiviteten for øvrig på våre jernbaneskinner, sier han.

NTB melder at også Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV støtter tilnærmingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon