Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Slås i hartkorn med høyreekstremister og antisemittiske hendelser. 

I en artikkelserie hos statsfinansierte Antirasistisk Senter (ARS) henges politisk rådgiver Hårek Hansen i Fremskrittspartiet ut for å ha brukt et såkalt «blackface» som profilbilde.

Bildet er en skjermdump fra den britiske komiserien Jeeves and Wooster, og i scenen bildet er hentet fra har en av seriens skuespillere, Hugh Laurie, blackface fordi han er kledd ut som høvding. Blackface innebærer ifølge de såkalte antirasistene å male ansiktet svart eller brunt for å karikere personer med mørk hudfarge.

annonse

«Praksisen stammer fra amerikansk teater og populærkultur fra midten av 1800-tallet, og ble blant annet brukt i såkalte minstrels; forestillinger der hvite aktører, sminket svarte i ansiktet, parodierte afroamerikanere, som oftest med et rasistisk fortegn», skriver Antirasistisk Senter i det som fremstilles som en artikkelserie om «høyreekstreme, rasistiske, antisemittiske, muslimfiendtlige og innvandringsfiendtlige hendelser ».

Antirasistisk senter refser restriktiv asylpolitikk: – Mener politikere har vendt seg til å se en annen vei

– Far-fetched å bli støtt

annonse

Hansen svarer imidlertid klokkesvart på anklagene fra ARS.

– Jeg synes det er far-fetched å bli støtt av dette. Men hvis noen blir det, så får de bli det. Det er mye man kan bli sur over, sier Hansen til Antirasistisksenter.no.

– Jeg tror egentlig ikke at det er så mange som faktisk føler seg opprørt, men at de heller deler det fordi de ønsker å fremstå som mer opprørt enn det de er, og lage en sak ut av det.

– Hadde du forventet at bildet skulle bli delt? spør nettstedet.

– Ja, jeg er ikke overrasket over at ”the usual suspects” reagerer på dette. Men de får bare holde på.

– Hvem er “the usual suspects”?

– De mest humørløse folka fra blant annet Rødt. Personlig har jeg ikke lagt merke til at det ble delt fordi jeg har blokkert en del folk fra Facebook.

Antirasistisk senter angriper ytringsfriheten – igjen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon