– Venstresiden har konkurrert om hvem som kan stemple budsjettet med de største ordene og med den høyeste utestemmene sier finansminister Jan Tore Sanner (H). Tajik kaller tallene uinteressante. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Finansminister Jan Tore Sanner (H) er lei av kritikken om at statsbudsjettet øker forskjellene i landet.

Sanner sier at ulikhetene i inntekter ikke øker nesten år og slår tilbake mot kritikken, skriver Aftenposten.

– Venstresiden har konkurrert om hvem som kan stemple budsjettet med de største ordene og med den høyeste utestemmen. Så vi tenkte at vi skulle sjekke hvordan budsjettet og skatteopplegget ville slå ut, sier han.

annonse

Finansministeren viser til økonomene i finansdepartementet som slår fast at ulikheten vil holde seg uendret ­ og på et lavt nivå i europeisk sammenheng.

– Det er ikke grunnlag for å hevde at ulikheten øker. Jeg er bekymret for at ledigheten skal bite seg fast. Hvis vi ikke lykkes med å få ledigheten ned og inkludere flere i arbeidslivet, så vil ulikhetene øke. Her ligger den store utfordringen som budsjettet svarer på, sier han.

Aps Hadia Tajik avviser Sanners tall og kaller dem uinteressante.

annonse

– De sammenligner fra ett år til et annet. Ap er kritisk til forskjellsutviklingen over tid, sier hun og påpeker at svaret man får avhenger av om man ser på forskjeller i formue eller forskjeller i inntekt.

– Ser man på formue, er det ikke lenger grunnlag for å hevde at Norge er et likhetssamfunn, sier Tajik.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse