Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at det at færre mottar etterlattepensjon ikke er noe argument for å fjerne ordningen. – Det blir også stadig billigere for storsamfunnet, påpeker han. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Senterpartiet vil ikke gå med på Regjeringens forslag om å fjerne pensjonen til enker og enkemenn.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum håper å få støtte til dette fra Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver Dagbladet.

– 40.000 kroner er mye penger når du er pensjonist. De ekstra pengene gjør kanskje at man kan besøke barnebarn oftere og unne seg litt ekstra. Vi må ikke svikte enkene og enkemennene våre, sier Senterparti-lederen.

annonse

Arbeids- og sosialminister, Torbjørn Røe Isaksen, mener ordningen med enkepensjon er foreldet og ikke passer inn i dagens samfunn.

– Etterlatteytelsene er fra en tid da Norge så veldig annerledes ut og de fleste kvinner ikke var i jobb. Nå er antallet som mottar ytelsen, mer enn halvert til 17.000 siden 70-tallet, sier han.

Siden Røe Isaksen er i permisjon, så er det forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim, som skal levere Regjeringens forslag til Stortinget.

annonse

– Endringene vi foreslår, er – helt oppriktig – godt tilpasset dagens samfunn og er en fullføring av pensjonsreformen som er vedtatt av Stortinget. Så må vi ha god dialog med Stortinget underveis, sier Asheim, som tror på flertall selv om SP går imot.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon