Natos forsvarsministre er enige om å gjøre flybasen Ramstein i Tyskland til senter for sin virksomhet knytte til verdensrommet. Å gjøre rommet til et såkalt operativt domene ble vedtatt rett før toppmøtet i London for et snaut år siden. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Skal koordinere aktivitet knyttet til verdensrommet. 
Nato skal fortsette å være ledende på alle områder der alliansen har sin virksomhet, sier generalsekretær Jens Stoltenberg på alliansens forsvarsministermøte, ifølge NTB.

– Det gjelder alle våre fem domener: vann, sjø, luft, cyberrommet og verdensrommet, sa Nato-sjefen etter første møtedag, der verdensrommet var ett av temaene. Etter at alliansen i fjor gjorde verdensrommet til ett av sine områder, vedtok ministrene torsdag å opprette et romsenter i tyske Ramstein. Basen huser allerede Natos luftkommando.

– Romsenteret skal koordinere all vår aktivitet knyttet til verdensrommet, forklarte Stoltenberg. Dette inkluderer støtte til alliansens operasjoner, kommunikasjon og satellittbilder, samt å beskytte Natos romfartssysteme, sa Stoltenberg ifølge nyhetsbyrået.

annonse

Bolton hevder Stoltenberg ikke forsto alvoret om at Trump ville trekke USA ut av NATO

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon