Politioffiserer bevokter en karikaturtegning i Montpellier. Foto: Pascal GUYOT / AFP
annonse
annonse

I en hyllest til til den halshugde læreren Samuel Paty, lyste Charlie Hebdos karikatur av Muhammed ned over forbipasserende i Montpellier og Toulouse.

I løpet av de siste dagene har franske byer belyst sine bygninger til minne om læreren Samuel Paty. Læreren ble fredag halshugget utenfor Paris, etter å ha vist Muhammed-karikaturer til sine elever under en leksjon om ytringsfrihet.

Les også: Anti-islamsk? Å skjære over halsen var dessverre profeten Muhammeds metode mot muslimenes fiender

annonse

I regionen Occitaine, som grenser til Spania, har man gått enda lenger. Regionens president Carole Delga beordret at fasader i byene Montpellier og Toulouse skulle lyses opp og bekles med satiremagasinet Charlie Hebdos karikaturer med religiøse motiver, deriblant profeten Muhammed. Bildene ble vist for forbipasserende i fire timer onsdag. Det rapporterer Le Figaro.

Republikkens verdier

Delga forsvarer initiativet med at man ikke skal vise frykt for «fiender av demokratiet», når de bruker religion som et våpen for å ødelegge republikken.

annonse

Dessuten mener hun at det handler om å beskytte republikkens verdier knyttet til frihet, likestilling, brorskap og sekularisme.

De karikaturkledde bygningene var flankert av politibetjenter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon