Leder for islamsk råd Abdirahman Diriye mener at karikaturtegninger bidrar til å sette muslimer i et dårlig lys. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

– Man legger til rette for at muslimer og islam skal mobbes. Man leggeer opp til at muslimer med deres profet i spissen er en voldselskende gruppe. 

Abdirahman Diriye er leder i Islamsk Råd. På NRK Debatten tok han sterk avstand fra karikaturtegninger som han mener krenker muslimer. Han mener at barn opplever karikaturtegninger som et problem.

– Deres religion og selvfølelse blir gjort narr av og spottet på daglig, sier lederen for organisasjonen som samler en rekke hovedsaklig konservative muslimske trossamfunn.

annonse

– Her har man sett bilder av at man tegner bomber i turbanen og viser at profeten er voldselskende, sa Diryie.

Han understreket at han har stor tillit til norske lærere.

– Vi har stor tillit til at elever ikke hånes som en gruppe i klasserom, sa han.

annonse

Han tok avstand fra at norske lærebøker bør ha bilder av karikaturtegningene og advarte mot at man skal provosere elever i norske klasserom.

– Det er en dårlig ide. Det vil ikke føre til noen verdi for elevene. Hvis noen vil se karikaturer finnes de på internett, sa han.

– Så lærerne må gå på tå hev for elever som kan bli krenket? spurte programleder Fredrik Solvang.

– Lærere må ta vare på elevene sine.

HRS: Mann hengte opp Muhammed-karikaturer ute – politiet mener dette kan være hatefullt

Tåler 

Han hevdet også at norske muslimker og Islamsk Råd tåler religionskritikk.

– Her setter man muslimer i dårlig lys og legger til rette ofr at muslimer og islam kan mobbes.

annonse

– Man legger til rette for at muslimer og islam skal mobbes på den måten der. Man leggeer opp til at muslimer med deres profet i spissen er en voldselskende gruppe.

Anne Nyeggen er lærer og viser selv karikaturtegninger av profeten Muhammad når hun underviser for sine elever om ytringsfrihet og massakren på Charlie Hebdo i Frankrike i 2015.

– Jeg synes det var viktig i den settingen å vise bildene, sa Nyeggen, som ikke har opplevd at hennes muslimske elever har reagert på bildene.

– Dette er jo gode tegninger som støtter opp om fredelig praktisering av islam.

TV 2 valgte ikke vise frem Muhammad-karikaturer – får kritikk

 

 

 

 

 

 

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon