Uavhengige målinger på twitter viser at majoriteten synes Trump var klart best og vant nattas debatt.
annonse
annonse

Terningkast fem, skriver VG om Joe Bidens opptreden under presidentdebatten. Pressestøttede medier i Norge er enig. Men uavhengige målinger fra USA, der alle har sjansen til å delta, viser at Trump var kveldens store vinner.

Det tok ikke lang tid før både NRK, TV 2 og VG kåret kveldens store vinner av presidentdebatten. Som forventet hadde «ekspertene» i de forskjellige kanalene valgt ut Biden som seierherre.

– Trump benytter ikke anledningen i sterk nok grad til å fortelle hva han vil gjøre, og alt for mye tid på hva Biden har gjort feil, helt tilbake til 1990-tallet, skriver VG, som gir Trump terningkast tre og Biden terningkast fem.

annonse

TV 2s «eksperter» er enig med VG. SV-politiker og TV 2s ekspert Hans Olav Lahlum konkluderte at Biden var soleklart best. Det samme hevdet en annen ekspert ved navn Henrik Østensen Heldahl.

– Bidens største styrke var da han totalt ødela Trump på helsepolitikk. Han stod rakrygget i forsvar for privat helseforsikring og for å beskytte Obamacare og utvide helserettigheter. Trump hadde ingenting rasjonelt å svare med, sa han.

Les også: Trump rettet opp inntrykket fra første debatt

annonse

Meningsmålinger

NRK var litt mer beskjedene, men Gro Holm hevdet likevel at Trumps opptreden ikke var god nok til å vinne valget.

– Trump bedre enn sist, men det er ikke nok, hevder Holm.

Men på uavhengige målinger på Twitter, der alle har muligheten til å avgi sin stemme, er det Trump som kommer best ut.

En av de største på meningsmålinger, Political Polls, har så langt fått inn over 70 000 stemmer, og 68 prosent av de som har stemt mener at Trump var best. Også Las Vegas Review Journal og News Nation Now har meningsmålinger der Trump vinner.

Hos venstreorienterte CNN er det Joe Biden som er kåret til kveldens vinner. Flere har imidlertid stusset på at CNN ikke har lagt ut en måling på sosiale medier der alle kan delta. CNN har i stedet spurt utvalgte personer, hvorav majoriteten er demokrater.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon