Foto: Morry Gash / AP / NTB
annonse
annonse

Trump skrøt av debattleder

Donald Trump kom i den siste presidentdebatten med et sjelden lovord til mediene da han skrøt av ordstyrer Kristen Welker.

Natt til fredag gikk den siste presidentdebatten mellom Trump og utfordreren Joe Biden av stabelen i Nashville. Det var innført nye regler før debatten, som var mye mer sivilisert en den første.

annonse

– Så lang har jeg stor respekt for måten du håndterer tin på, det må jeg si, sa Trump.

Lovordet kommer etter at Trump før debatten angrep Welker på Twitter og omtalte henne som «forferdelig og urettferdig, akkurat som mesteparten av journalistene fra de falske mediene».

Trump: Ingen har gjort mer for svarte i USA enn Donald Trump

annonse

President Donald Trump hevder ingen president, muligens med unntak av Abraham Lincoln, har gjort mer for svarte i USA enn han selv.

Joe Biden sier at USA har et problem med institusjonell rasisme da rase i USA var tema i den andre og siste presidentdebatten før valget 3. november.

Debattleder Kristen Welker ville deretter vite hva Trump mener om Black Lives Matter-bevegelsen, som har demonstrert for politireform i store deler av USA de siste månedene, etter å ha kommet med en rekke

Presidenten svarte at hans første møte med bevegelsen var da de ropte ukvemsord til politiet.

– Jeg er den minst rasistiske personen i dette rommet, sa Trump. Jeg kan ikke se publikum i salen for det er for mørkt, men jeg er uten tvil den minst rasistiske personen her, gjentok Trump.

Biden svarte med å kalle Trump «en av de mest rasistiske presidenten vi har hatt i moderne historie».

Biden vil tvinge Kina til å følge reglene

Joe Biden sier han kommer til å tvinge Kina til å følge internasjonale spilleregler dersom han blir valgt til president 3. november.

annonse

Biden sa han i større grad vil lene seg på tradisjonelle partnere for å støtte opp om internasjonale regler og anklaget Trump for å støte fra seg USAs allierte.

Trump svarte med å si at han har vært tøff mot Kina og viste til at han økte tollsatsen på kinesiske varer.

Biden nekter for at sønnen gjorde noe galt i Ukraina

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden sier hans sønn ikke gjorde noe galt i sine forretninger i Ukraina og Kina

President Donald Trump har gjentatt ganger anklaget Bidens sønn Hunter for å ha tjent penger på bruk av familienavnet i utlandet.

I den siste presidentdebatten fra Nashville natt til fredag gjentok Trump påstanden.

– Det er ikke hold i de påstandene, sa Biden og la til at hans sønn aldri har tjent penger i Kina.

– Det er ingen grunn til å bringe dette tullet på banen. Det er ingen grunn til det. Han vil ikke snakke om viktige saker, sa Biden.

Biden: Land som blander seg i valget, skal straffes

Det andre temaet i nattens presidentdebatt var valgsikkerhet, og kandidatene ble spurt om hva de vil gjøre for å få slutt på utenlandsk innblanding i valget.

– Alle som blander seg inn i det amerikanske valget må straffes, de blander seg inn i USAs uavhengighet. Presidenten har ikke sagt noe som helst til Putin om dette, hevdet Biden.

annonse

Amerikanske myndigheter anklaget onsdag Iran og Russland for å ville påvirke valget. Begge landene avviser anklagene blankt. Torsdag ble det kjent at russiske hackere har angrepet nettverket til flere delstater og lokale myndigheter i USA og stjålet data fra minst to servere.

Temaet om valgsikkerhet utviklet seg raskt til munnhoggeri om hvem som har mottatt penger fra andre land som Kina og Russland og om Trumps manglende vilje til å offentliggjøre skatteopplysningene sine.

Trump: En koronavaksine er uker unna

President Donald Trump lover at en koronavaksine kan være på plass innen få uker og at den skal distribueres raskt til det amerikanske folket.

Trump kom med påstanden i den siste presidentdebatten før valget 3. november i Nashville i Tennessee. Presidenten, som selv har vært syk av koronaviruset, gjentok påstanden om at han nå er immun mot viruset og at pandemien er under kontroll.

– Dette er samme fyren som sa at koronapandemien skulle ende innen påske. Han har ingen plan, sa Biden.

USA har registrert mer enn 222.000 koronarelaterte dødsfall i pandemien.

– Noen som er ansvarlige for så mange koronadødsfall burde ikke forsette som president, sa Biden.

– Det er ikke min feil, og det er ikke Bidens feil heller, det er Kinas feil, sa Trump, som i første del av debatten framstår som mer kontrollert enn i den første debatten.

Kandidatene har inntatt scenen i Nashville

Den siste presidentdebatten før valget 3. november mellom president Donald Trump og Joe Biden har startet ved Belmont University i Nashville i Tennessee.

Dette er Trumps siste opptreden i en presidentdebatt, uavhengig om han vinner vakget eller ikke.

Første spørsmål gikk til Trumo og handlet om presidentens håndtering av koronapandemien.

For å hindre avbrytelser vil hver kandidat kun få to minutters mikrofontid under sine åpningsinnlegg i starten av hvert tema. Lyden blir derimot ikke skrudd av i den åpne debatten mellom Trump og Biden, men avbrytelser gir tapt taletid.

Førstekvinne Melania Trump har satt seg i salen, der alle er påbudt på bruke munnbind under hele debatten.

Plexiglass fjernet før debatten mellom Trump og Biden

Før den siste presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden i Nashville i Tennessee er beskyttelsesglasset mellom kandidatene fjernet.

Både Trumps og Bidens valgkampapparat har gått med på å fjerne plexiglasset, sier leder for debattkommisjonen Frank Fahrenkopf CNN.

Årsaken er at begge kandidater har testet negativt på covid-19, melder NBC News.

I debatten er det president Trump som får det første spørsmålet, og han får to minutter uavbrutt til å svare. Dermed får Biden det samme spørsmålet, og han skal ifølge debattreglene få to minutter til å svare uten å bli avbrutt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon