Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Einar Gelius forsvarer seg mot anklager fra islamforsker Lars Gule. Han viser til at Gule mener at han leverer «en sminket utgave av SIANs islamofobe hat».

– Det er en drøy påstand og et eksempel på hersketeknikk av verste slag, skriver sogneprest Gelius i Dagbladet. 

Munnhuggeriet mellom han og Gule startet med en kronikk i Dagbladet, der han stilte følgende spørsmål:

annonse

– Hvorfor er frykten for islam så stor i Norge, og i Europa?

Les også: Islamsk Råd: Einar Gelius fortjener ikke å bli tatt på alvor

Nå følger Gelius opp.

annonse

– Lars Gule vet utmerket godt at islams regler om frafall fra troen og islams syn på kvinners rettigheter og homofile – strider mot mange av våre mest grunnleggende menneskerettigheter, skriver han, og legger til:

– Når jeg påpeker dette, er det ikke fordi jeg hater muslimer, men det er fordi jeg er kritisk til islams ideologiske tankesett.

Gelius skriver at kristendommen har gjennomgått store endringer og det på grunn av at den fulgt utvikling. Men islam har stått på stedet hvil i 1400 år.

Les også: Einar Gelius svarer Islamsk Råd: Det bør bekymre dere at frykten for islam er økende

– I dagens verden finnes det to islamske «fyrtårn»: Iran og Saudi-Arabia. Iran har flest sjiamuslimer, mens Saudi-Arabia er overveiende sunnimuslimsk. Begge disse statene praktiserer islam, og religionen gjennomsyrer både det religiøse og politiske livet, skriver han, og tilføyer:

– Men landene er blant verdens verste diktaturer, hvor frihet, menneskerettigheter og demokrati er ikke-eksisterende. Spørsmålet er: Er det den type islam som i dag praktiseres i disse to landene, som man vil kunne definere som ekte og sann islam? spør Gelius retorisk

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon