På bildet fra venstre Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Dana Æsæl Manouchehri. Foto: Mariam Butt / NTB
annonse
annonse

Organisasjonen LIM, etterlyser en norsk handlingsplan mot voldelig islamisme.

Generalsekretær i organisasjonen LIM (Likestilling, integrering og mangfold), Dana Manouchehri, sier at en handlingsplan neppe stopper radikalisering og voldelig ekstremisme, men at det kan være et verktøy for å komme ondet til livs, skriver Aftenposten.

– Vi er naive hvis vi ikke tror at det finnes voldelige islamister også her i Norge. Hvor er tiltakene? Må vi vente til noen blir halshugget i Norge før politikerne våkner? Hvem er vi villig til å ofre, en journalist, en aktivist, en lærer?

annonse

Hun understreker at man må skille mellom religion og mennesker.

– For meg er det glassklart hvor skillet går når det gjelder religionskritikk: Jeg er i min fulle rett til å kritisere religion. Religion har ikke ytringsvern, men menneskene som utøver sin tro, har det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon