Øyvind Aas, regionleder i Sør-Øst politidistrikt. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet beklager.

Denne uken har Human Rights Service, som var først ute med saken, og mediene Resett og Document.no skrevet om hvordan fire politibetjenter kom hjem på døren til en Kongsberg-mann som hadde hengt opp Muhammed-karikaturer i byen.

Der ble mannens plakat-opphenging kritisert av politiet, som mente karikaturene kunne støte eller krenke muslimer og i verste fall skape uønsket sosial uro. Mannen henviste på sin side til ytringsfriheten, sa at det var en protest mot halshuggingen av en lærer i Paris nylig, og nektet blankt å etterkomme politiets henstilling om å fjerne plakatene.

annonse

Politiet fortsatte lenge å forsvare sin handling etter at HRS, Resett og Document.no kastet seg på saken. Men nå gjør Sør-Øst politidistrikt tilsynelatende full retrett etter at Aftenposten også har begynt å grave i hva som skjedde den aktuelle mandagen.

Les også: AFP: Fire elever pågrepet etter halshugging i Frankrike

– Det var en faktisk feil. […] Det er i utgangspunktet greit å bli kjent med hans motivasjon for å henge dem opp. Men det vi gjør etter det, skulle vi ikke gjort. Vi kan ikke pålegge ham å ta dem vekk. Vi skal heller ikke mene noe om hvilke ytringer som blir hengt opp, sier Øyvind Aas, som beklager det inntrufne på vegne av politidistriktet.

annonse

Overfor Aftenposten forteller Kongsberg-mannen, som fortsatt ønsker å være anonym, at politiet ikke har kontaktet ham og beklaget. Mannen sier dessuten at politiet truet ham med rettslige konsekvenser hvis han ikke føyde seg.

Ifølge mannen skal politiet ha sagt at «samfunnet ikke ønsker dette», det vil si krenkelse av profeten Muhammed, og at man ikke kan ha slike «gærne Trump-supportere som går rundt og henger opp plakater», skriver Aftenposten.

Mediene tier om politiets aksjon mot karikatur-plakater

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon