Politiadvokat Bente Bøklepp opplyser at Trøndelag politidistrikt mener å ha funnet riktig gjerningsperson. Foto: Ned Alley / NTB
annonse
annonse

Politiet har siktet en 13 år gammel gutt for voldtekt mot en snart seks år gammel jente på Heimdal i Trondheim på fredag.

Etterforskningen har avdekket av gutten har vært i området i tidsrommet hendelsen skal ha skjedd, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding ifølge NTB.

– På bakgrunn av dette ble han tatt inn av politiet og avhørt. I avhør har han knyttet seg til åstedet på det aktuelle tidspunktet, men han ønsker ikke i dag å forklare seg mer om det som skjedde, sier politiadvokat Bente Bøklepp.

annonse

Fordi gutten er under den kriminelle lavalderen på 15 år, vil han følges videre opp av barnevernet. Han har ingen tidligere relasjon til fornærmede, som var på vei hjem fra skolen.

– Politiet fortsetter etterforskningen, og det gjenstår endelig analyse av tekniske funn, elektroniske spor og avhør, også av den siktede, og vi mener vi har funnet riktig gjerningsperson, sier Bøklepp.

Det er ikke oppgitt hvilken bakgrunn og opprinnelse 13-åringen har.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon