Røros kirke og trehus i Bergmannsgata på Røros. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

En mann i Kongsberg fikk politiet på døra etter at han hengte opp karikaturer av profeten Muhammed. Nå viser det seg at det seg at også er hengt opp tegninger på Røros.

De er NEA Radio som skriver at det ble hengt opp karikaturtegninger på døra til mediebedriftene Rørosnytt og Arbeidets Rett, i tillegg skrives det at en butikk ble «rammet».

Skjermbilde NEA Radio

De tre bedriftene har anmeldt forholdet, skrev opprinnelig NEA radio i sin artikkel fra 23. oktober. Mandag ettermiddag (26, oktober) opplyser imidlertid politiet at dette ikke medfører riktighet.

annonse

– Politiet har tidligere gått ut med informasjon om at alle de tre impliserte har anmeldt forholdet. Dette stemmer ikke, og vi ønsker å presisere at redaktørene i Arbeidets Rett og Rørosnytt ikke har anmeldt forholdet til politiet, skriver avsnittsleder Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor i en epost til Resett.

Til NEA opplyste Unsgård før helgen at at politiet hadde mottatt anmeldelse. Han opplyste da at også at PST er informert om forholdet.

– Det er opprettet sak, og vi kan ikke utelukke at dette har noe med drapet i Frankrike å gjøre, sier han og legger til at hensikten med plakatene åpenbart har til hensikt å provosere og at folk ikke har noen grunn til å være redde.

annonse

Les også: Politibetjent anklaget mann for å være «gæren Trump-tilhenger» i karikatur-krangel, nå vil folk ha ham sparket

Redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, sier hun ble forundret da hun så tegningen.

– Jeg følte meg ikke truet, sier hun men legger til: – Dette er første gang jeg må mene noe om Muhammed-karikaturtegninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon