Donald Trump. Foto: SAUL LOEB / AFP)
annonse

I 2016 fikk Trump kun 8 prosent av de svarte stemmene. Men er det i ferd med å endres dramatisk?

I USA måles såkalt «approval rating». Det viser hvor mange som er fornøyd vs. ikke-fornøyd med en person eller institusjon. Etter debatten mellom Trump og Biden natt til fredag har andelen svarte amerikanere som sier de er fornøyd med Trump steget betydelig, ifølge Rasmussen Reports’ målinger.

– Ingen har gjort mer for de svarte enn Donald Trump, sa Trump selv under debatten.

annonse

Han refererte til justisreformer, utdannelse og spesielle økonomiske «mulighetssoner». Trumps kritikk mot Demokratene er at de stakkarsliggjør de svarte og gir dem insentiver til å gå på velferd. Dette er noe som også svarte selv har begynt å snakke mer om, inkludert Candace Owens i Blexit-bevegelsen.

Demokratene har de siste tiårene mer eller mindre kunnet ta stemmene fra aforamerikanere for gitt. Men flere målinger de siste månedene tyder på at Trumps støtte er økende. Denne uken viser Rasmussens målinger store utslag, skriver Breitbart.

Les også: Demokratene raser mot «Blexit» før presidentvalget i USA: – Vi eier afroamerikanske velgere

annonse

Hele 46 prosent av de svarte svarer etter debatten at de er fornøyd med Trump («approves»). Rasmussen Reports tvitrer at Trumps approval rating har steget fra 25 prosent mandag til 46 prosent etter debatten fredag.

Får støtte fra CNN-kommentator

CNNs van Jones i 2017. AP Photo/Jose Luis Magana /NTB

Trump fikk også uventet støtte fra CNN-kommentator Van Jones som på direkten i en debatt på egen kanal sa at Trump «ikke får nok anerkjennelse for det han gjør for de svarte i USA». Jones nevnte nettopp mulighetssonene, justisreform og finansiering av utdannelse rettet mot svarte som det Trump hadde fått utrettet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse