Frankrikes president Emmanuel Macron er ikke populær i Tyrkia eller Pakistan som følge av at han har forsvart retten til å vise fram Mohammed-karikaturer. Søndag møtte flere opp i Istanbul for å vise motstand mot den franske presidenten. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB
annonse
annonse

Tyrkias president Erdogan har hamret løs på Emmanuel Macron. Nå har også Pakistan kalt Frankrikes ambassadør inn på teppet.

Det er president Macrons støtte til Mohammed-karikaturene som opprører de to landenes myndigheter.

– Frankrike vil ikke oppgi karikaturene våre, sa Macron i etterkant av drapet på den franske læreren Samuel Paty 16. oktober.

annonse

Fredag ble karikaturene prosjektert på offentlig bygninger i Frankrike, noe som har vakt harme i Pakistan og muslimske land, skriver NTB.

Tidligere denne måneden kom Macron kommer med skarp kritikk av dagens islam og varslet flere tiltak for å bevare Frankrikes sekulære karakter.

I talen varslet han at regjeringen ville legge fram en plan for å bevare Frankrikes sekulære karakter mot det han kalte «islamistisk separatisme.»

annonse

Les også: Frankrike nær kokepunktet?

– Macron bidrar til ytterligere polarisering og marginalisering, som uunngåelig vil føre til radikalisering, sa Pakistans statsminister Imran Khan søndag.

Frankrikes ambassadør til Tyrkia ble i forrige uke kalt hjem etter at president Recep Tayyip Erdogan også har langet ut mot Macron.

– Hva kan du si om et statsoverhode som behandler millioner av medlemmer fra ulike trosretninger på denne måten? Først og fremst, få sjekket den mentale tilstanden, sa Erdogan i en TV-sendt tale lørdag 24. oktober.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon