Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Listhaug kaller norsk bistand «en pengefest». Hun mener det er pøst ut penger uten tilstrekkelige resultater.

Den påstanden har fått utviklingsminister Dag-Inge Ulstein til å reagere sterkt.

– Sylvi Listhaug mangler veldig kunnskap om hvor viktig norsk og internasjonalt utviklingssamarbeid er for fattigdomsbekjempelse, sier han til Bistandsaktuelt.

annonse

Les også: Frp-Sylvi om bistandspolitikken: Pengefesten må ta slutt

Listhaug sier at milliarder har blitt gitt uten at mottagerlandene har klart å komme seg ut av fattigdom, og at dette har bidratt til korrupsjon og feilslåtte prosjekter som har gjort mer skade enn gagn.

– Billige poenger, svarer Ulstein til Listhaugs påstander om korrupsjon.

annonse

– Vi gir ikke bistand til korrupte myndigheter. Det er heller ikke slik at Norge gir budsjettstøtte til myndigheter, som på en måte kunne forsvinne ut.

Les også: Frp-Sylvi varsler kamp om bistand og kvoteflyktninger

Han mener også hennes synspunkter må bunne i svake kunnskaper om bistand og internasjonal fattigdomsbekjempelse. Han viser til det internasjonale arbeidet for å nå FNs tusenårsmål – som senere er erstattet av de nye bærekraftsmålene.

– Hundretusenvis er løftet ut av fattigdom hver eneste uke, fordi det er jobbet veldig systematisk innenfor ulike sektorer. Det er store målbare resultater, for eksempel innenfor helse-innsatsen der Norge har hatt en veldig sterk rolle, sier Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon