Yousuf Gilani (t.h.) er en av initiativtakerne til dialogmøtet i Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Møtet mellom Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) og Yousuf Gilani/Muslimsk dialogforum skulle etter planen avholdes 24. oktober, men ble utsatt da ordstyrer Lars Petter Soltvedt var i karantene etter utenlandsreise. Ny tid er altså lørdag 31. oktober kl. 16.00-18.00.

Det blir kun sluppet inn 50 deltakere, alle må varsle sin ankomst på forhånd. Det bekreftes også at debatten vil holdes på biblioteket Papirbredden i Drammen, skriver Drm24.

Les også: Politisk venneløs varaordfører nektes verv i Drammen

annonse

Gilani har tidligere uttalt til Dagsavisen Fremtiden at hensikten med møtet ikke er å provosere hverandre, men å forsøke å forstå hverandre:

– Vi forventer ikke at vi skal kunne få SIAN til å bli noe mer glade i islam. Det vi vil, er å få frem mer kunnskap om islam gjennom en dialog.

Han innrømmer også at fallhøyden er stor, men at de vet hva de går til.

annonse

Ikke alle er like fornøyde. SV-politiker Tony Burner tok avstand fra dialogmøtet, da det ifølge ham er meningsløst å ha en dialog når den ene parten på forhånd har bestemt seg for hva som er sannheten og hva man skal mene.

Styremedlem i Drammen moské Nasir Gondal, som også er lokalpolitiker for SV i Drammen, trakk seg, blant annet fordi Gilani ikke støttet et forbud mot koranbrenning.

Les også: Imam i Drammen dømt til fengsel for vold

Dersom Drammen kommune denne uken velger å følge Oslo kommune sine nye coronarestriksjoner vil møtet måtte avvikles uten publikum til stede. Dersom bystyret i Drammen innfører strengere koranarestriksjoner enn Oslo, er det fare for at møtet blir utsatt igjen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon