Hillary Clinton. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Tapende presidentkandidat i 2016, Hillary Clinton, tok til twitter på sin 73-årsdag og angrep republikanerne etter at Amy Coney Barrett ble utnevnt til ny høyestrettsdommer.

48 år gamle Barrett blir ny dommer i USAs høyesterett. Dermed er seks av de ni dommerne i landets høyeste domstol utnevnt av republikanske presidenter.

Barrett er den tredje høyesterettsdommeren innsatt av president Donald Trump og godkjennes bare en drøy uke før presidentvalget.

annonse

Stor dag

Mandag kveld, kun en knapp time etter avstemningen i Senatet, ble hun tatt i ed ved en seremoni i Det hvite hus.

– Dette er en stor dag for USA, for vår grunnlov og for de rettferdige og upartiske rettsreglene, sa Trump på scenen foran rundt 200 frammøtte folkevalgte og andre støttespillere.

annonse

– Jeg står her i kveld og er dypt stolt og beæret, sa en smilende Barrett. Hun understreket videre at hun som dommer er pliktig å utøve arbeidet sitt på nøytralt vis.

Sur bursdag

Men ikke alle likte sermonien fra det hvite hus. Hillary Clinton, som selv hevder hun kjemper for kvinners rettigheter, kom med påstander om at Barrett vil ta fra helserettighetene til folk i USA.

– Republikanerne tvinget gjennom en ny høyesterettsdommer som vil hjelpe dem å ta fra amerikanernes helserettigheter midt i en pandemi. Stem dem ut, skrev Clinton på twitter på bursdagen sin.

Også visepresidentkandidat Kamala Harris så rødt. Hun hevder republikanerne handlet på tvers av folkets vilje og kaller prosessen illegitim.

annonse

– Vi kommer ikke til å glemme dette, skriver hun.

Donald Trump var imidlertid strålende fornøyd etter å ha fått gjennom sin tredje høyesterettsdommer på fire år.

Den amerikanske presidenten la ut video av sermonien utenfor det hvite hus på sin twitter-profil.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon