Irans president Hassan Rouhani. Foto: UNTV via AP/NTB
annonse
annonse

Etter ta karikaturstriden har blusset opp igjen, advarer Irans president mot at fornærmelser av profeten Muhammed kan bli møtt med vold og blodbad.

NTB melder at Hassan Rouhani tok opp Frankrikes forsvar av retten til å trykke karikaturer av Muhammed i en TV-sendt tale onsdag. Franske myndigheter forsvarer denne retten etter at en historielærer som hadde vist karikaturene, fikk hodet skåret av i Paris tidligere i høst.

– Å fornærme profeten er ikke en prestasjon, det er umoralsk. Det er å oppmuntre til vold. Det kommer som en overraskelse at dette kommer fra dem som hevder de står opp for kultur og demokrati. At de på en måte, selv utilsiktet, oppmuntrer til vold og blodbad, sier Rouhani.

annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron har i strenge ordelag forsvart sekulære verdier og retten til å kritisere religion gjennom karikaturtegninger etter lærerdrapet. Det har ført til flere sterke reaksjoner fra flere muslimske land.

Rouhani ber Vesten forstå at «å fornærme profeten er å fornærme alle muslimer».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon