Flamur Kastrati bedyrer at han ikke ville kalt Vålerengas trener Dag-Eilev Fagermo «soper» dersom han hadde visst hva ordet egentlig betyr. Nå blir han ambassadør for skeive muslimer. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Kristiansund-fotballspilleren Flamur Kastrati har takket ja til å bli ambassadør for Salam Norge, som er en organisasjon for skeive muslimer.

Det har stormet rundt Kastrati, etter at han kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for en «jævla soper». Han har beklaget ordbruken, og hevdet samtidig at han ikke visste hva ordet betyr.

Les også: Toppdommer står fram som homofil – dømte kampen med Kastrati-episoden

annonse

– Det har vært vanskelig for oss å finne rollemodeller som tør å si at «jeg gjorde feil, her kan jeg endre meg». I noen muslimske miljøer skjer det sjelden, sier generalsekretær i Salam Norge, Begard Reza, til VG.

Reza tar Kastrati på ordet, når han sier han ikke kjente til ordets betydning. Dette er Kastrati glad for å høre.

– Når de forstår og tilgir, og i tillegg vil at jeg skal være med dem rundt omkring på skoler som en ambassadør, da har min unnskyldning kommet frem dit den skal, sier Kastrati.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon