Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Svenske myndigheter vil undersøke hvilke koblinger Terje Rød-Larsens tankesmie IPI har til den avdøde overgrepsmannen Jeffrey Epstein.

Koblinger mellom International Peace Institute (IPI), Rød-Larsen og Epstein, har vært gjenstand for flere artikler i Dagens Næringsliv.

Utenriksdepartementet i Norge har bedt styret i tankesmien oppklare forbindelsene. Svenske myndigheter, som også har vært en viktig pengegiver til IPI, har igangsatt egne undersøkelser, melder avisen.

annonse

– Vi er for tiden i kontakt med IPI. Som store givere har vi gitt uttrykk for at vi venter at organisasjonen, inkludert styret, følger opp den nye informasjonen i artikkelen grundig og bestemmer seg for neste trinn i henhold til disse funnene, opplyser det svenske utenriksdepartementet til avisen.

– Vi vil ta stilling til de neste stegene basert på dette. Vi venter at IPI handler i samsvar med sine etiske retningslinjer, skriver pressetjenesten i svensk UD videre.

IPI og Rød-Larsen har ikke besvart DNs henvendelser om saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon