Thorbjørn Jagland lanserer boka «Du skal eie det selv» på onsdag. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland (Ap) hudfletter Jens Stoltenberg i sin nye bok «Du skal eie det selv».

I boken forteller Jagland åpent om hvordan hans relasjon til Jens Stoltenberg har vært anspent og full av mistenksomhet og mistillit, skriver TV 2.

– Jeg hadde kviet meg for å tro det som ble påstått, at personer i de innerste sirkler nærmest daglig forsøkte å få pressen til å formidle negative budskap om meg. Nå så jeg at det stemte. Personene ble nevnt av Jens selv. Setningene «jeg visste at de jobbet for mitt kandidatur og at de var blant medienes anonyme kilder som argumenterte for et lederskifte… Jeg stoppet dem ikke» slo ned i hodet mitt som en bombe, skriver Jagland i boka, ifølge TV 2.

annonse

Stoltenbergs kommunikasjonsrådgiver, Sissel Kruse Larsen, sier at NATOs generalsekretær ikke har noen kommentar til det Jagland skriver.

– Jens Stoltenberg fortalte sin versjon av tiden som norsk politiker og statsminister i selvbiografien sin. Han har ikke noe å føye til utover dette, skriver hun.

– Jeg har ventet i 20 år med å fortelle min historie, fordi jeg har hatt alle disse høye stillingene. Jeg syntes ikke det passet seg, men nå er jeg fri til å fortelle. Det har vært en lettelse, sier Thorbjørn Jagland til kanalen.

annonse

Første bind utgis onsdag.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon