Drammen 20161217. Biler på E18 kjører over motorveibrua i Drammen en sen desemberkveld. I bakgrunnen sees Bragernes. Foto: Tore Meek / NTB
annonse
annonse

Drammen anbefaler at innbyggerne i kommunen ikke har kontakt med flere enn ti personer i sosiale sammenhenger i løpet av en uke.

– Nå er det alvor, sa Drammen-ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Kommunen innfører nå en rekke nye anbefalinger fra fredag klokken 12, etter at det i Drammen det siste døgnet er registrert 28 nye smittetilfeller. Det er det høyeste tallet siden utbruddet startet.

annonse

Tiltakene, som gjelder til 15. november, omfatter blant annet at innbyggerne ikke bør ha sosial kontakt med flere enn ti personer i løpet av en uke, utenom husstandsmedlemmer og barnehage- og barneskolekohorter. Dermed følger Drammen etter Oslo, som innførte det samme tiltaket fra og med torsdag denne uken.

Ordføreren sa også at de anbefaler en maksgrense på 20 deltakere på arrangementer innendørs uten faste sitteplasser, og at de vurderer politisk behandling av et forbud.

Innbyggerne oppfordres også til å unngå kollektivtrafikk i rushtiden på ruter der det vanligvis er trengsel. På ruter til og fra Oslo der det ikke er mulig å holde én meter, oppfordres det til bruk av munnbind.

annonse

– Tiltakene innføres fordi vi ønsker bedre tider så fort som mulig, sa ordføreren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon