OSLO 20160927. Sårbarhetskonferansen 2016. Situasjonsbildet i Europa. Trender og utviklingstrek v/ forskningsdirektør Forsvarshögskolan Dr. Magnus Ranstorp Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Terrorforskeren Magnus Ranstorp mener karikaturstriden øker spenningen og tror faren for nye angrep øker etter torsdagens terrorangrep i Nice.

NTB melder at den svenske terrorforskeren ved den svenske forsvarshøyskolen ikke tror situasjonen kommer til å roe seg, men at Frankrike vil stå overfor trusselen om flere angrep i tiden som kommer. Torsdag ble flere drept da en mann gikk til angrep på Notre-Dame-kirken i Nice.

– Det skjer innenfor rammene av en konfrontasjon som bare trappes opp. I tillegg har du karikaturstriden. Den er ikke ny, men den kan utløse ekstrem vold, sier Ranstorp.

annonse

Ranstorp viser til karikaturstriden som har oppstått etter at historielæreren Samuel Paty for drøyt to uker siden fikk halsen skåret over, etter å ha vist Muhammed-karikaturer i undervisning om ytringsfrihet.

– To halshogginger på kort tid, det skaper en radikalisering og en polarisering i samfunnet. Målet er å skape reaksjoner og krig mellom ulike grupper i samfunnet, sier Ranstorp.

Han omtaler Frankrike som stormens øye i konfrontasjonen mellom de sekulære samfunnene og islamistisk terrorisme.

annonse

– De kommer bare til å stålsette seg, noe som innebærer at vi sikkert kommer til å se flere slike angrep i Frankrike, sier Ranstorp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon