Byråd Lan Marie Berg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøpartiet De Grønne (MDG) gikk til valg på å plante 100 000 trær i Oslo innen 2030.

For å holde valgløftet må de plante 10 000 trær i året, men til nå har de innfridd kun 800, og det er ikke satt av penger til planting neste år.

Les også: Saltbruken i Oslo er tredoblet med MDG i førersetet

annonse

Ansvarlig byråd Lan Marie Berg skylder på cornoaviruset, at det har gitt Oslo kommune ekstrautgifter.

– MDGs trebløff er herved avslørt. Dette er nok et eksempel på at det er stor avstand mellom hva MDG sier de gjør og hva de faktisk gjør i miljøpolitikken i Oslo, sier venstrepolitiker Hallstein Bjercke til Dagbladet.

Lan Marie Berg snakket så varmt om plating av trær, før valget i fjor.

annonse

– Vi har målinger fra Plan- og bygningsetaten som viser at det er mellom 700 000 og 1,2 millioner trær i byggesonen i Oslo, altså ikke marka. Da er 100 000 trær helt realistisk å få til, sa hun da.

Les også: MDG: Statens motorveiplaner er en «krigserklæring»

Etter valget så har entusiasmen sunket.

– Det stemmer at Bymiljøetaten mener at en konsekvens av den krevende økonomiske situasjonen kan være at man ikke kan prioritere å ha en ekstraordinær satsing på trær neste år, men det landes ikke endelig før budsjettet vedtas i desember..

Lan Marie Bergs vikar, Arild Hermstad avskriver ikke planen.

– Vi har fortsatt et mål om en stor treplantingsdugnad hvor det skal plantes 100 000 nye trær de neste ti årene i samarbeid med innbyggere og næringsliv, men det tar naturligvis tid å planlegge og sette i gang et så stort prosjekt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon