Østerrikes innenriksminister Karl Nehammer. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
annonse
annonse

Heldigvis ble ingen skadet i hendelsen, ifølge Kurier.

Nesten 50 tyrkiske ungdommer presset seg inn i Anton-kirken i Wien mens de ropte Allahu Akhbar. De skal også ha utført hærverk. Presten fikk varslet politiet, men da de ankom åstedet hadde de unge tyrkerne stukket av.

Alvorlig bakteppe. Stormingen av kirken skjer etter en rekke terrorangrep i Frankrike den senere tid. Kirker har dessuten vært mål for vandalisering i en årrekke. Torsdag ble tre personer drept i en kirke. I 2016 ble en 84 år gammel katolsk prest drept i Saint-Etienne-du-Rouvray.

annonse

De mistenkte skal være en del av en gruppe som tidligere hadde lagd bråk og skutt opp fyrverkeri på Reumannplatz. Allerede der var det opptøyer i form av aggressiv oppførsel og ulovlig fyrverkeri. Politiet har identiteten til ti av ungdommene som deltok i opptøyene, og sjekker nå disse opp mot angrepet på kirken.

Det antydes at det dreier seg om «fanatiske islamister».

Regjeringen i Østerrike uttrykker sjokk over hendelsen. Innenriksminister Karl Nehammer uttaler:

annonse

«Vi motarbeider enhver form for ekstremisme med all alvorlighetsgrad, det er ingen toleranse. I Østerrike vil vi aldri la vår rett til religionsfrihet bli ødelagt, og vi vil beskytte det kristne samfunnet med alle våre styrker.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon