US President Donald Trump speaks during a rally at Pittsburgh-Butler Regional Airport in Butler, Pennsylvania on October 31, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
annonse
annonse

Trump møtt av folkehav i Wisconsin og Pennsylvania. Joe Biden og Barack Obama møtt av en håndfull tilhengere samme sted.

Trump holder fire folkemøter per dag. På hvert sted han besøker møter hans støttespillere opp i hopetall. Det er så mange som møter opp at flere må stå utenfor portene og se begivenheten på storskjerm.

Mediene i Norge viser sjelden den enorme entusiasmen rundt den amerikanske presidenten. De hevder at Trump ligger langt bak på målingene, og viser ukritisk til nettstedet Five Thirty Eight, et nettsted som tok grundig feil da de spådde soleklar Clinton-seier i 2016.

annonse

Five Thirty Eight er hovedkilden til NRK, og påstår at Biden leder med fem prosentpoeng i den viktige vippestaten Pennsylvania.

Les også: Nå melder NRK at «Trump tar innpå i Florida»: – De prøver å redde seg selv etter å ha løyet i fire år

Men at Trump skal ligge så langt bak på meningsmålingene i Pennsylvania er det mange som stiller seg tvilende til. Eric Trump, sønnen til presidenten, har flere ganger uttalt at man ikke kan stole på målingene.

annonse

Lørdag holdt Trump hele fire folkemøter i Pennsylvania. 

– Målingene vil ha deg til å tro at Trum taper stort i disse vippestatene. Det er helt feil. Entusiasmen er enorm, skrives det på Twitter.

Den amerikanske presidenten la ut video som viste havet av mennesker på ett av folkemøtene i Pennsylvania.

annonse

Trump har også hatt folkemøte i Wisconsin i helgen, også der var det smekkfullt.

Obama og Biden

Entusiasmen for Joe Biden er ikke like stor. Den samme dagen som Trump tiltrakk seg titusener av mennesker, klarte ikke engang Barack Obama å tiltrekke folk til presidentutfordrerens møte.

Les også: Folk klør seg i hodet etter Biden-utspill – 77-åringen skal mobilisere mot «Trunalimunumaprzure»

I Flint i delstaten Michigan var det få som fikk se at Barack Obama introduserte Joe Biden. Den tidligere presidenten måtte rope på Biden tre ganger før han endelig dukket opp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon