Bergen 20200129. Bergen tingrett | Norges Domstoler. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Påtalemyndigheten har lagt ned krav om forvaring i inntil elleve år for en 28 år gammel mann som er tiltalt for årevis med mishandling og voldtekter av flere samboere.

Ifølge NTB, la aktor Kristine Herrebrøden mandag ned påstand om forvaring i inntil ellever år, og en minstetid på sju år og seks måneder, skriver Bergens Tidende. Hun begrunnet den alvorlige påstanden med at en tidsbestemt ikke var tilstrekkelig og viste til en stor gjentakelsesfare for nye lovbrudd fra mannen.

Ifølge tiltalen har mannen begått to seksuelle overgrep mot en 13-åring i 2013 og en 14-åring i 2018, samt voldtatt en kvinne i fjor. Han skal ha mishandlet fem tidligere samboere og én ekskjæreste, i tillegg til å være tiltalt for å ha mishandlet en valp/unghund, slått en mann i ansiktet og knust et bilspeil.

annonse

– Dette er en mann som mangler de normale sperrene folk har, sa Herrebrøden i prosedyren.

I retten erkjente mannen delvis straffskyld og forklarte noe av den grenseoverskridende oppførselen med at han hadde ADHD og hadde hatt en trøblete oppvekst i flere fosterhjem.

I 2013 ble mannen dømt til tre års fengsel for et overgrep mot en 13 år gammel jente.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon