Foto: Ray Tang/REX
annonse
annonse

Hassan Ali, styremedlem i Islamsk Råd, mener at motgiften mot at enkelte har reagert med vold på karikaturtegninger – er å innskrenke ytringsfriheten.

Ali henviser til at noen har hengt opp karikaturer her til lands.

– I Norge er det i løpet av den siste uka hengt opp tegninger av en sint muslimsk mann med ei bombe i turbanen. Bildet skal forestille profeten Muhammad, og nører opp under en gammel negativ stereotypi av muslimer som farlige mennesker, skriver han i Dagbladet.

annonse

– Motivet bak å henge opp antimuslimske tegninger på steder hvor de ikke kan unnslippe allmennhetens blikk, er etter mitt skjønn åpenbart å stigmatisere en hel religiøs gruppe.

Les også: Stor Muhammad-karikatur-aksjon i Oslo: – 800 klistremerker

Ali hevder at det er ikke tegningene i seg selv som provoserer, men det tegningene representerer. De dehumaniserer muslimer og fremmer rasisme, påstår han.

annonse

– Nedverdigende framstillinger av profeten sårer, fordi han er muslimers rollemodell.

– I tillegg holder muslimer profeten svært kjær, og det er en allmennmenneskelig psykologisk impuls å reagere emosjonelt når noen en elsker blir karikert på ydmykende vis.

Les også: Islamsk Råd-leder om hvordan muslimske barn opplever karikatur-tegninger: – Deres religion og selvfølelse blir gjort narr av

Han skriver videre at antimuslimske tegninger stigmatiserer en allerede utsatt minoritetsgruppe, og normaliserer islamofobi i Vesten. Han sier at barn er de mest sårbare, og deres selvfølelse og nasjonale identitet påvirkes svært negativt. Et angivelig antimuslimsk samfunnsklima gir opphav til opplevd utenforskap, fremmedgjøring og potensiell radikalisering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon