USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
annonse
annonse

Enkelte meningsmålere, som Susquehanna og Trafalgar Group, mener at andre målere systematisk tar feil om Donald Trump.

På alle målinger ligger Joe Biden klart best an foran valgnatten i USA, både nasjonalt og i de viktigste vippestatene. Slik så imidlertid også situasjonen ut før valget i 2016.

Insider Advantage, Susquehanna og Trafalgar Group spår på sin side alle sammen seier for sittende president Donald Trump i de avgjørende vippestatene, og således også seier nasjonalt. Dette melder NTB.

annonse

Les også: Mediene hevder «Biden leder på målingene», men Trumps folkehav i Pennsylvania vil de ikke vise deg

«Blyge» Trump-velgere

Robert Cahaly, som er sjef i Trafalgar Group, har vært mye å se i amerikanske medier den siste tiden, der han har måttet forsvare selskapets avvikende prognoser. Andre eksperter advart mot å ta Trafalgar Groups målinger på alvor, men Cahaly fikk rett i 2016. Nå er han krystallklar på at han får rett igjen.

annonse

Teorien går ut på at det finnes et stort antall «blyge» Trump-velgere som ikke fanges opp av ordinære målinger, da de ikke ønsker å si høyt at de tenker å stemme på ham.

Susquehannas teori er den samme. De stiller derfor eksperimentelle tilleggsspørsmål, som for eksempel hvem man tror venner og kjente vil stemme på, og hvem man tror vil vinne valget i hjemstaten.

Teorien er at folk svarer ærligere på denne typen spørsmål.

Skeptisk

Statistikkguruen Nate Silver, mannen bak FiveThirtyEight, er imidlertid skeptisk til de avvikende målingene.

FiveThirtyEight la tirsdag ut sin siste oppdatering før valget. Der er konklusjonen at Biden er klar favoritt, mens Trumps vinnersjanse er cirka 10 prosent. Silver skriver at Joe Biden har en større ledelse på målingene enn Hillary Clinton hadde i 2016.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon