Politi passer på i gatene i Wien etter angrepet i går. Fire personer ble drept, og tre personer er fortsatt i kritisk tilstand. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB
annonse
annonse

IS hevder i en melding i sosiale medier at de stod bak angrepet der fire mennesker ble drept og 22 andre såret i Østerrikes hovedstad Wien mandag.

I uttalelsen fra gruppens propagandakanal Amaq på meldingstjenesten Telegram legger IS imidlertid ikke frem noen bevis for påstanden.

Det ble skutt på flere steder i den østerrikske hovedstaden Wien mandag kveld, og minst fire personer ble drept. Tre personer er fortsatt i kritisk tilstand etter hendelsen.

annonse

Den antatte gjerningspersonen, Kujtim Fejzulai, ble skutt og drept av politiet etter ni minutter. Han er beskrevet som en 20 år gammel IS-sympatisør med bakgrunn fra Nord-Makedonia.

Les også: Wien-angriper var en 20-åring fra Nord-Makedonia, flere skal være arrestert

Politiet i Østerrike har pågrepet og avhører til sammen 18 personer tirsdag, men tror det bare var én angriper. To personer i Sveits er også pågrepet i forbindelse med angrepet.

annonse

Fejzulai har både nordmakedonsk og østerriksk statsborgerskap og ble født i Mödling, en liten by rett sør for Wien. Innenriksminister Karl Nehammer sier 20-åringen som tidligere er dømt til 22 måneder i fengsel for å ha forsøkt å slutte seg til IS, var del av et program for avradikalisering, og at han klarte å lure fagfolk, slik at han slapp ut på prøve i desember.

– Det er tydelig at angriperen, til tross for alle ytre tegn til å ha blitt integrert i samfunnet, var det stikk motsatte, sier ministeren.

20-åringen var væpnet med automatgevær, pistol og machete og iført et falskt bombebelte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon