- Resett - https://resett.no -

IS hevder å stå bak Wien-angrepet

IS hevder i en melding i sosiale medier at de stod bak angrepet der fire mennesker ble drept og 22 andre såret i Østerrikes hovedstad Wien mandag.

I uttalelsen fra gruppens propagandakanal Amaq på meldingstjenesten Telegram legger IS imidlertid ikke frem noen bevis for påstanden.

Det ble skutt på flere steder i den østerrikske hovedstaden Wien mandag kveld, og minst fire personer ble drept. Tre personer er fortsatt i kritisk tilstand etter hendelsen.

annonse

Den antatte gjerningspersonen, Kujtim Fejzulai, ble skutt og drept av politiet etter ni minutter. Han er beskrevet som en 20 år gammel IS-sympatisør med bakgrunn fra Nord-Makedonia.

Les også: Wien-angriper var en 20-åring fra Nord-Makedonia, flere skal være arrestert [1]

Politiet i Østerrike har pågrepet og avhører til sammen 18 personer tirsdag, men tror det bare var én angriper. To personer i Sveits er også pågrepet i forbindelse med angrepet.

annonse

Fejzulai har både nordmakedonsk og østerriksk statsborgerskap og ble født i Mödling, en liten by rett sør for Wien. Innenriksminister Karl Nehammer sier 20-åringen som tidligere er dømt til 22 måneder i fengsel for å ha forsøkt å slutte seg til IS, var del av et program for avradikalisering, og at han klarte å lure fagfolk, slik at han slapp ut på prøve i desember.

– Det er tydelig at angriperen, til tross for alle ytre tegn til å ha blitt integrert i samfunnet, var det stikk motsatte, sier ministeren.

20-åringen var væpnet med automatgevær, pistol og machete og iført et falskt bombebelte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474