Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
annonse

Klimasatsingen på utslippsfrie elferger har skapt et økonomisk hodebry i Vestland fylke.

Prosjektet har kostet store summer, og har resultert i dyrere billetter og et fergeopprør i fjor. Fylket har budsjettert med 55 millioner kroner i statsstøtte, men posten er ikke med i statsbudsjettet.

Gruppeleder for Venstre i Vestland fylkesting, Geir Kjell Andersland, er misfornøyd over eget parti, fordi de ikke fikk millionene med i statsbudsjettet.

annonse

– Vi var både overraska og skuffa over det. Vi kan nesten ikke forstå at det går an, det vil være helt urimelig om vi ikke blir kompensert for disse investeringene i grønn energi, sier han til NRK

Les også: Nå kommer elbåten, hvis de får like goder som elbilen

Regjeringspartiet Venstre skylder på Frp, som på sin side mener det er utrolig at Venstre legger ansvaret på dem. Fylkestingsrepresentant Sigbjørn Framnes fra Frp i Vestland fylkesting mener det er en selvmotsigelse.

annonse

– Venstre har på inn- og utpust prata om at regjeringen kommer til å hjelpe oss med disse kostnadene, da er det helt utrolig at de nå legger det ansvaret over på Frp i Stortinget, sier han.

Les også: Fergeopprøret: På tide at folk begynner å stille spørsmål ved den meningsløse norske klimapolitikken

Regjeringen er i forhandlinger med Frp for å sikre seg et flertall for neste års statsbudsjett. Stortingsrepresentant for Frp fra Hordaland, Helge André Njåstad, sier at det er mye de skal igjennom, og at det tar tid. Men han utelukker ikke saken.

– Jeg kan ikke forskuttere hvordan disse forhandlingene ender, men det er klart at elektrifisering av ferger er en sak som også Frp mener er viktig.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse