Carl I. Hagen (74). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Hagen svarer Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim.

Alstadheim skriver i sin kommentar fra Frps landsmøte at Hagen vil ha kamp mot det han kaller «klimahysteri», og vil ikke legge kvalitetssikret forskning til grunn. I stedet tror han på det han måtte finne i mørke kroker på internett.

– Slik er det blitt for «Konspirasjons-Carl». Han må leve med at det som en gang var hans parti, nå ledes av «Klimahysteriker-Siv».

annonse

Carl I Hagen gir Alstadheim svar på tiltale:

– Ordet «klimafornekter» sier egentlig sitt. Ja, jeg fornekter den nye klimaguden IPCC, det regjeringsoppnevnte byråkratipanel som ikke utfører noe selvstendig forskning. De bruker en datamaskinmodell som har tatt feil i rundt 40 år, svarer Hagen i Aftenposten

– Klimareligionen, med Al Gore og Gretha Thunberg som de fremste profeter, er altfor mange blitt lurt trill rundt til å bli tilhenger av. Derfor vil jeg heller ikke kaste bort milliarder av kroner av skattebetalernes penger årlig på symboltiltak.

annonse

Les også: BT: Carl I. Hagen har lenge vært en entusiastisk klimafornekter

Han sier at Bjørn Samset, som i Aftenposten presenteres som forsker i Cicero, knuses på faktafeil av Klimarealistenes Vitenskapelige Råd, men at Aftenposten fortier det.

– Vår gud IPCC må beskyttes mot blasfemi, er Aftenpostens mantra! Bare trist!, sier den tidligere Frp-lederen.

Les også: Klimarealistene inn i Høyesterett-sak: Avviser at det er noen klimakrise

Årsaken til Hagens innlegg er Alstadheims kommentar etter Frps landsmøte: «Han vil ikke legge kvalitetssikret forskning til grunn. I stedet tror han på det han måtte finne i mørke kroker på internett.»

– Jeg mener at klimaendringer alltid har skjedd, men at menneskeskapte utslipp av den livgivende gassen CO₂ ikke har merkbar betydning. Jeg baserer meg også på synspunkter fra norske vitenskapsfolk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon