Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Byråden avviser at det dreier seg om en park. Hun vil heller kalle det en «grønn adkomst».

Parken bygges ved Sognsvann, den meste brukte innfarten til Nordmarka. Mange klarer ikke helt å se nytten av en park rett foran skogen. Asfalten på parkeringsplassen blir erstattes med en tursti dekorert med 100 trær og 375 busker. Dette skal danne en grønn entré til skogen.

Les også: MDG lovte 100 000 trær i Oslo – beskyldes for trebløff

annonse

– Det er helt bortkasta og jeg er veldig skeptisk. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de skal lage en park når dette vakre turområdet ligger rett innenfor. Det er helt høl i hue. Jeg tviler også på at det blir like mange parkeringsplasser. Barnefamilier med vogner, ski og kjelker kjører bil hit, og det blir fort kaos på fine dager, sier Tom Hagen til Nettavisen.

De fleste Nettavisen har snakket med er skeptiske. En oppgradering av dårlig underlag rundt vannet hadde vært langt bedre pengebruk, mente en, mens et eldre venninnepar syntes parkidéen var flott.

Les også: MDGs sykkelvei: – Småbarnsmødrene vil lenke seg fast

annonse

Erik Solhjell beskriver planene om grønn adkomst som uvettig sløsing.

– Dette er rett og slett ren dumskap.

En park foran skogen har han lite sans for:

– Det er jo bare tull. Du har skauen rett foran her hvor du kan gå mil etter mil. Det er det rene skjære dillet og fullstendig tullete.

Lan Marie Berg er positiv til planene, til tross for protestene.

– Nå slipper barnefamilier, barnehagebarn, skoleklasser, ungdommer og andre aktive brukere av området ved Sognsvann å bekymre seg for ryggende biler og en tettpakket p-plass, når de ankommer marka på en enkel og miljøvennlig måte med T-banen, sier byråd Lan Marie Berg.

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skriver følgende om saken på Facebook:

– Oslo kutter i skole og eldreomsorg, angivelig fordi de har ikke råd… Men å bygge park ved innkjøringen til turområdene i Nordmarka – det har de råd til. Kanskje på tide å lære ordet “prioritering”!?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon