Illustrasjonsfoto: Mohd RASFAN / AFP
annonse
annonse

Da unngår de strenge danske virustiltakene og kan holde fester med flere hundre gjester.

– Da de nye regler trådte i kraft i Danmark fikk jeg rundt 12 telefonsamtaler fra personer i Danmark, de ønskede å flytte bryllupsfesten til Malmø. Det er meget uvanlig, sier Behroz Amzehi til BT.

Les også: «Religiøst miljø» i Fredrikstad: Hva og hvem er det?

annonse

Han driver Admiralen, et av Malmøs største kultur og forsamlingshus. Han forteller at de som har tatt kontakt er innvandrere fra Afghanistan, Iran og Midt-Østen.

– De ville vite om de kunne holde bryllup på kort varsel, og spurte om prisen. Det virket som om de ringete rundt til forskjellige steder for at få tilbud. Jeg gav dem en pris, og en av dem aksepterte.

For fire uker siden holdt en dansk-afghansk familie med bryllupsfest med 200 gjester på Admiralen.

annonse

– Det var en fest, hvor der både kom gjester fra Danmark og fra Sverige, forteller Amzehi.

Les også: Smitteutbruddet i Moss har forgreninger til Asker, Vestby og Lillestrøm

Han sier videre at på grunn av smittefare var det utplassert håndsprit på bordene, og der var krav om en meters avstand, men i praksis ble ikke det fulgt.

– Reglene er at man skal holde avstand, men folk kommer likevel tett innpå hverandre, når de sitter og spiser, og når de danser.

Store fester regnes for at være en av de store årsakene til smittespredning i andre bølge, og derfor har de danske myndigheter forbudt dem. Det skal ikke være mer enn ti personer.

Brylluper og andre store fester i muslimske miljøer er tidligere blitt utpekt som en stor kilde til smittespredning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon