En av de mistenkte gjerningspersonene er pågrepet og en er drept. Politi og spesialstyrker jakter nå på minst en gjerningsperson som er på frifot etter angrepene i Wien. Foto: Ronald Zak / AP / NTB
annonse
annonse

Åtte av dem som ble pågrepet etter angrepet i Wien mandag kveld, er tidligere dømt, fire av dem for terrorlovbrudd. Det opplyser Østerrikes innenriksminister.

En 20 år gammel mann født i Østerrike skjøt og drepte fire mennesker i sentrum av Wien mandag kveld. Han er IS-sympatisør med bakgrunn fra Nord-Makedonia.

Etter angrepet ble til sammen 16 menn pågrepet. Fire av dem er tidligere dømt for terrorrelaterte lovbrudd, to har en voldsdom og to er dømt for forsøk på æresdrap, opplyser innenriksminister Karl Nehammer torsdag.

annonse

– Vi hadde et nært samarbeid med FBI, som ga østerrikske myndigheter verdifull informasjon, sier Nehammer.

Etterforskningen har ledet politiet til Sveits, der to sveitsiske statsborgere på 18 og 24 år onsdag ble pågrepet. De var allerede mistenkt for brudd på terrorlovgivningen i landet.

Myndighetene i et annet land etterforsker også en direkte tilknytning til angrepsmannen i Wien, men Nehammer ga ingen flere opplysninger om hvilket land dette er.

annonse

Det tyske ukemagasinet Der Spiegel skriver at mannen som utførte Wien-angrepet, hadde kontakt med en islamist i Tyskland i forbindelse med planleggingen av en reise til IS i Syria.

IS har i en melding på sosiale medier hevdet at Wien-terroristen handlet på deres vegne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon